Activiteit op locatie!

Publicatie datum: 26-07-2019

In juli 2019 zijn een aantal kleine ingrepen gedaan op de locatie van Nieuw Manresa. De eerder gecommuniceerde "rode draad" door het plangebied is gedeeltelijk gerealiseerd. Mede door de (zeer) dichte begroeiing is deze niet volledig afgemaakt en zijn ook de informatiezuilen aan de Casinoweg nog niet geplaatst. Wel zijn de kavels inzichtelijk gemaakt inclusief de weg die daar voorlangs loopt. Onderstaande plattegrond geeft een indruk van de "rode draad route" die met de makelaar van Hauzer & Partners bewandeld kan worden.

Vanaf eind september 2019 wordt gestart met de kapwerkzaamheden en krijgt de locatie steeds meer haar toekomstige vorm. De contouren van de rest van het plangebied zullen dan ook beter zichtbaar worden.

Naast bovengenoemde activiteiten, is onlangs de bunker nabij de entree aan de Leutherweg geopend. In samenwerking met de gemeente Venlo en in het kader van "Verborgen Verleden Venlo" is vorige week de bunker geopend door Jonkers Hoveniers.

"Verborgen Verleden Venlo" is een initiatief van de gemeente Venlo waar de filmmakers van Doerak Film in de historie van Venlo duiken en het verhaal achter bijzondere plekjes vertellen. Zo zijn er onder andere filmpjes gemaakt over de "Fliegerhorst"en over atoomkelders uit de Koude Oorlog. Momenteel wordt gewerkt aan een aflevering over Manresa, waar onder andere de bunker en het voormalige klooster, maar ook de ontwikkeling van Nieuw Manresa worden uitgelicht. Zodra deze aflevering online komt, laten we het u uiteraard via deze nieuwsbrief weten!

Na de opnames door Doerak Film is de bunker weer afgesloten. Het betreden van de bunker zonder begeleiding is nadrukkelijk niet toegestaan en kan gevaarlijk zijn!

Terug naar overzicht