Levensloopbestendige parkwoningen

Midden in de woonbuurt verrijzen acht levensloopbestendige parkwoningen van de hand van Quant Archictuur. Ideaal als u gelijkvloers wilt wonen én wilt blijven genieten van een eigen tuin. De oranje-rode gevelsteen wordt afgewisseld met gevelbekleding van onderhoudsvriendelijk hout en het bijzondere metselwerk geeft de parkwoningen een tijdloos, speels karakter. Het schuine, zuidelijke dakvlak is volledig voorzien van geïntegreerde zonnepanelen. Het noordelijk gelegen dakvlak is voorzien van antracietkleurige vlakke dakpannen. Alle woningen krijgen parkeergelegenheid voor één auto op eigen terrein en de achtertuinen zijn gelegen op het noorden of het zuiden. Het perceeloppervlak van de parkwoningen variëren van circa 203 tot 219 vierkante meter.

Afwerkingsniveau

Standaard worden de buitenwanden van de woningen opgebouwd uit kalkzandsteen, hoogwaardige isolatie, baksteen-metselwerk met onderhoudsvriendelijke houten accenten en voorzien van kunststof kozijnen met triple beglazing. De voor- en bergingsdeur zijn van hetzelfde hout gemaakt als de houten gevelaccenten, zodat het een mooi geheel vormt. Er is ook aan de afvalcontainers gedacht, die netjes zijn weggewerkt in een houten omkasting uit wederom hetzelfde materiaal als de gevelaccenten. Verder zijn de woningen gasloos, worden ze voorzien van zonnepanelen, vloerverwarming, een warmtepomp met een boiler en een gebalanceerde CO2-gestuurde ventilatie met warmteterugwinning. De keuken is geheel exclusief, voor de badkamer/toilet(ten) wordt een stelpost opgenomen om deze volledig naar eigen wens in te kunnen richten.

Bouwnummer 18, 19, 20 & 21

De woonkamer met open keuken is een royale en gezellige leefruimte met veel lichtinval aan de voor- en achterzijde. De schuifpui bij het zitgedeelte zorgt voor een goede verbinding met de achtertuin en vanuit de keuken kijkt u uit op de rustige straat. Op de begane grond is tevens een ruime slaapkamer voorzien met directe toegang tot de patiotuin. Vanuit de slaapkamer is de badkamer te bereiken met ruimte voor een grote inloopdouche, tweede toilet en een dubbele wastafel. Verder zijn er een mooie ontvangsthal met gastentoilet, een inpandige fietsenberging en een tweede berging met aansluitingen voor de wasapparatuur. De fietsenberging heeft een eigen opgang naast de voordeur.

Via een vaste trap is de overloop te bereiken die toegang biedt tot de 1e verdieping. Boven bevinden zich een ruime overloop en een grote zolderruimte, met de mogelijkheid een ruime tweede slaapkamer en badkamer te realiseren.

Dit woningtype heeft een fijne patiotuin op het noorden. Aan de zonnige voorzijde is een kleine overkapping voorzien met een in het ontwerp geïntegreerde houten zitbank onder het keukenraam, met uitzicht op het prachtige park. Dít is gelijkvloers wonen en genieten in het groen.

Bouwnummer 26, 27, 28 & 29

Deze bouwnummers krijgen een soortgelijke indeling als voorgaande woningen. Op de begane grond zijn de woonkamer met open keuken, een grote slaapkamer met badkamer, de ontvangsthal met gastentoilet en een tweetal bergingen voor de fiets, als opslag en voor de wasapparatuur. Boven bevinden zich een ruime overloop en een grote zolderruimte, met de mogelijkheid een ruime tweede slaapkamer en badkamer te realiseren.

Het verschil is dat deze bouwnummers een iets kleinere voortuin hebben en een grotere achtertuin op het zuiden. Aan de voorzijde is parkeergelegenheid voor één auto op eigen terrein.

Ruimte voor individuele woonwensen

Er zijn een aantal standaard opties uitgewerkt om de woningen aan te laten sluiten bij de verschillende woonwensen. Wanneer het traject met de aannemer, het zogenaamde koperstraject van start gaat, zijn er uiteraard ook aanvullende en koper specifieke opties mogelijk op het gebied van elektra, verwarming, water, binneninrichting, afwerking en/of tuininrichting. Veel is bespreekbaar en wordt zorgvuldig afgewogen zodat we elke woning zo veel mogelijk aan kunnen te laten sluiten bij de individuele woonwensen. Meer informatie over de standaard opties en bijbehorende plattegronden zijn opgenomen in de brochure.

Download brochure

Op de hoogte blijven?

Wacht niet langer!
Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!