Twee-onder-één-kapwoningen

Op een centrale plek in Nieuw Manresa worden acht tweekappers gebouwd in twee verschillende types, ontworpen door het Venlose bureau Marks-van Ham architectuur. De keuze voor een oranje-rode gevelsteen met donkere voegen, grijze kozijnen en de verdekte goot geven een fraai en modern geheel. De onderhoudsvriendelijke houten gevelbekleding sluit aan bij de garagepoort en krijgt uiteindelijk een vergrijsde uitstraling die past in de bosrijke omgeving. Op het schuine dakvlak komen zwarte pv-panelen gecombineerd met vlakke antracietkleurige dakpannen. Alle woningen hebben parkeergelegenheid voor twee auto’s op eigen terrein. De achtertuinen liggen op het oosten of het westen. Het perceeloppervlak varieert van 298 tot en met 325m2.

Afwerkingsniveau

Standaard worden de buitenwanden van de woningen opgebouwd uit kalkzandsteen, hoogwaardige isolatie, baksteen-metselwerk gecombineerd met onderhoudsvriendelijke houten gevelbekleding en voorzien van kunststof kozijnen met triple beglazing. De dubbele garagedeur is voorzien van hetzelfde hout als de gevelbekleding, zodat het een mooi geheel vormt. Verder zijn de woningen gasloos, worden ze voorzien van zonnepanelen, vloerverwarming, een warmtepomp met een boiler en een gebalanceerde CO2-gestuurde ventilatie met warmteterugwinning. De keuken is geheel exclusief, voor de badkamer/toilet(ten) wordt een stelpost opgenomen om deze volledig naar eigen wens in te kunnen richten.

Bouwnummer 15, 16, 23 & 24

De begane grond kenmerkt zich door een speelse indeling. Aan de voorzijde is de woonkeuken gelegen en aan de achterzijde de woonkamer met openslaande deuren naar de achtertuin. Onder de trap naar de eerste verdieping is een diepe voorraadkast voorzien, bereikbaar vanuit de keuken. Door de aanwezige luifel kom je overdekt binnen in de hal, waar tevens de toiletruimte ligt en de toegang tot de inpandig bereikbare garage/berging. 

Op de eerste verdieping liggen de drie slaapkamers, de ruime badkamer en een separate toiletruimte. De hoofdslaapkamer aan de voorzijde heeft openslaande deuren met Frans balkon en uitzicht op het omliggende groen. In de badkamer is ruimte voor een ligbad, aparte douche en een dubbele wastafel; perfect voor een frisse start van de dag.

Via een vaste trap is de tweede verdieping te bereiken. Links van de overloop is een flinke zolderruimte die je kunt inrichten als vierde slaapkamer of werkkamer.
Aan de achterzijde van de woning is een berging gelegen met de verwarmingsinstallatie en de aansluitingen voor de wasapparatuur.

Bouwnummer 16 en 24 betreffen een gespiegelde variant van de weergegeven plattegronden.

Bouwnummer 14, 17, 22 & 25

Uitgangspunt bij dit woningtype is de oriëntatie van de woonkamer op de achtertuin én op het fraaie uitzicht van park of bos. Bouwnummers 22 en 25 zijn voorzien van een royaal hoekraam en de bouwnummers 14 en 17 van een groot venster. Het zit- en eetgedeelte vormen samen een gezellige leefruimte waarbij de achtertuin te bereiken is via de openslaande deuren in de achtergevel. Aan de voorzijde is de keuken gesitueerd met onder de trap een ruime voorraadkast. Vanuit de overdekte entree kom je binnen in de hal, waar tevens het toilet is. Dit woningtype krijgt in de achtertuin een vrijstaande garage.

Op de eerste verdieping liggen twee grote slaapkamers, de badkamer en het tweede toilet. Beide slaapkamers zijn geprojecteerd over de volledige breedte van de woning. In de badkamer is ruimte voor een ligbad, aparte douche en een dubbele wastafel.

Via een vaste trap is de tweede verdieping te be- reiken. Aan weerszijden van de overloop zijn twee flinke zolderruimtes die je kunt inrichten als slaap- of werkkamer. Op de overloop is de opstelling van de verwarmingsinstallatie en zijn de aansluitingen voor de wasapparatuur voorzien.

Bouwnummers 17 en 25 betreffen een gespiegelde variant van de weergegeven plattegrond.

Ruimte voor individuele woonwensen

Er zijn een aantal standaard opties uitgewerkt om de woningen aan te laten sluiten bij de verschillende woonwensen. Wanneer het traject met de aannemer, het zogenaamde koperstraject van start gaat, zijn er uiteraard ook aanvullende en koper specifieke opties mogelijk op het gebied van elektra, verwarming, water, binneninrichting, afwerking en/of tuininrichting. Veel is bespreekbaar en wordt zorgvuldig afgewogen zodat we elke woning zo veel mogelijk aan kunnen te laten sluiten bij de individuele woonwensen. Meer informatie over de standaard opties en bijbehorende plattegronden zijn opgenomen in de brochure.

Download brochure

Op de hoogte blijven?

Wacht niet langer!
Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!